Home Therapieën Werkwijze De therapeut Zorgverzekering Tarieven Contact
  


Complementaire therapievormen 

Auriculotherapie
Deze vorm van ooracupunctuur gaat ervan uit dat de oorschelp en het gebied daaromheen in verbinding staan met alle onderdelen van het lichaam. Door naalden te plaatsen op specifieke punten of daarop laserstralen te richten, wordt het daarmee corresponderende onderdeel behandeld. De gebruikte naalden zijn klein en gemaakt van chirurgisch metaal. Hierbij worden piepkleine puntjes van chirurgisch staal op en rondom de oorschelp geplaatst. Het is een veelgebruikte methode om van een rookverslaving af te komen, alsmede wordt ook ingezet bij tal van (pijn)klachten

Aromatherapie
Een therapie die werkt met zeer geconcentreerde en zeer zuivere plantaardige essentiële/etherische oliën. De therapie kan op zichzelf staan maar ook als ondersteuning dienen bij andere therapieën. Aromatherapie wordt ingezet bij zowel lichamelijke als psychische problemen. Uitgangspunt is dat elke olie specifieke eigenschappen heeft die geschikt zijn voor bepaalde toepassingen. Zo kan een bepaalde geur die wordt ingeademd ontspanning teweegbrengen. Een andere werkt weer opwekkend of activerend.

Ademhalingstherapie
Deze therapie is erop gericht de ademhaling bewust te voelen en te reguleren. Uitgangspunt is dat we onder invloed van stress verkeerd ademen en daar in de westerse maatschappij al zo aan gewend zijn, dat we het niet eens meer opmerken. We ademen allang niet meer ‘natuurlijk’. Door dieper en langzamer te ademen, laten we spanningen los, voorzien we onze organen van meer zuurstof en oefenen we goede invloed uit op onze gezondheid en ons welbevinden. De therapie zorgt voor betere adembewustzijn, gevolgd door ademoefeningen. Dat resulteert in meer bewust contact met de ademhaling, alsmede met alle lichaamsprocessen en lichamelijke reacties.

Bachbloesemtherapie
Deze therapie werkt met flesjes verdunningen van plantenaftreksels die worden ingezet bij emotionele onbalans. Ontdekker van de heilzame werking van planten (en bomen) is Dr. Edward Bach die leefde in het begin van de 20eeeuw. Het bijzondere is dat de diagnose wordt gesteld aan de hand van karakterstructuur en gemoedgesteldheid en niet aan de hand van lichamelijke klachten. Vaak krijgen cliënten een flesje met daarin verschillende Bachbloesempreparaten die zowel afzonderlijk werken als in combinatie met elkaar

Chakratherapie
Chakra’s zijn de energiecentra van het lichaam. Aan de voorkant van het lichaam bevinden zich zeven chakra’s. Deze hebben invloed op de organen, emoties, gedachten en hormonen. Bij ongemakken, ziekten of aandoeningen kunnen een of meer chakra’s uit balans zijn. De behandeling is gericht op de chakra’s door gebruik te maken met verschillende hulpmiddelen, zoals etherische oliën, bloesemtincturen en edelstenen. Ook visualisatie-, magnetiseertechnieken en ademtechnieken kunnen behoren tot de therapie. Elke chakra vertegenwoordigt een bepaalde kleur, waardoor kleurentherapie effectief kan werken op deze energiecentra.

Fytotherapie
Bij fytotherapie werkt men met producten op basis van planten (kruiden). Het doel is het zelfgenezend mechanisme met natuurlijke middelen te ondersteunen. De producten bevatten kruiden of extracten van kruiden. Meestal worden bij de fytotherapie tincturen gebruikt waarbij men onderscheid maakt tussen een simplextinctuur en een complextinctuur. Bij de simplextinctuur gebruikt men slechts een plant. Bij de complextinctuur zijn meerdere planten samengevoegd om een synergetische werking te verkrijgen. Kruidentincturen, -tonicums, -zalven en –kompressen worden toegepast om de onbalans te herstellen.

Kinesiologie
Kinesiologie maakt gebruik van spiertesten als diagnosemethodiek. Een sterke spier betekent balans, een zwakke spier betekent onbalans. Spieren reageren direct op alles wat de balans in het menselijk lichaam verstoort. Dat kan zijn ongeschikte voeding maar ook emoties, gedachten en onbewuste patronen. De spiertest maakt duidelijk wat zich op onbewust niveau afspeelt. Dat komt door de samenhang tussen spiergroepen, meridianen, organen en chakra’s.

Licht/Kleurentherapie
Dit is een eeuwenoude en tegelijkertijd een zeer nieuwe manier voor het benaderen van fysieke en psychische gezondheid. Licht is leven!
Kleuren en licht verspreiden een helende energie. Dat is het uitgangspunt van kleurentherapie, waarbij op verschillende manieren kleuren worden ingezet om verstoorde energiebalansen te herstellen. Licht is een vorm van elektromagnetische trilling. Kleuren zijn bestanddelen van het witte licht en ontstaan door verschillende trillingsfrequenties. Mandel is de inspirator van de kleurenpunttherapie en combineert opvattingen uit de acupunctuur met kleurenbehandeling.

De Photon Wave kleurenlichttherapie gebeurt niet via acupunctuurpunten, doch via het oog (pulsering frequentie licht tot 35 Hz). Wanneer het daglicht je hersenen niet kan bereiken door de vernauwing van de nervus opticus, zoals door belastingen als toxinen, virussen, parasieten, trauma’s, stress e.d.. dan is je lichaam uit balans. Gevolg is dat het zich gaat aanpassen om te overleven. Dit kost veel energie, waardoor naast de specifieke klachten van het oorspronkelijke probleem een reeks aan gerelateerde, vaak vage klachten ontstaan. Door middel van kleurenlichttherapie met de Photon Wave kom je tot de bodem van de klacht en wordt op een doeltreffende en non-invasieve manier de klacht verlicht en opgeheven, opdat het zelfgenezend vermogen wordt hersteld.

Oligotherapie
Deze therapie herstelt de balans in het lichaam doorde stofwisseling te reguleren. Dit gebeurt met de toediening van kleine hoeveelheden sporenelementencombinaties met plantensappen. Met de oligotherapie worden vooral klachten behandeld die veroorzaakt worden door onvoldoende werking van het metabolisme. Voorbeelden daarvan zijn gewrichtsklachten, infecties, stofwisselingsproblemen en allergieën.

Orthomoleculaire therapie
Deze therapie bevordert het zelfgenezend vermogen door het lichaam de voedingsstoffen aan te bieden, die het nodig heeft om gezond en vitaal te zijn. En dan niet alleen in hoeveelheden die absolute tekorten in het lichaam opheft, maar vooral om de relatieve tekorten. Dat zijn tekorten waarvan je een langere periode niets of weinig hoeft te merken, maar wel op de langere duur kunnen leiden tot chronische klachten. Bij de orthomoleculaire geneeskunde gaat het om natuurlijke stoffen als vitaminen, mineralen, sporenelementen en bepaalde kruiden. Leefstijladviezen horen ook bij de orthomoleculaire behandeling

Spagyriek
De spagyrische essences van PHYLAK Sachsen® zijn als vloeistof (enkelvoudige essence of in een mengsel) verkrijgbaar en geschikt om te verwerken in gels en zalven. De grondgedachte bij Spagyriek is dat in de natuur alles te vinden is dat de mens voor zijn heelwording nodig heeft. Het effect ervan is gebaseerd op het alchemistische concept van transformatie. Dat wil zeggen dat de behandeling zich eerder richt op het overstijgen van een klacht dan op het bestrijden van een klacht. Spagyriek biedt een holistische benadering voor het welzijn van de mens. Zij richt zich zowel op het lichaam (fysieke component van ons wezen) als de ziel (emotionele component) en de geest (mentaal-spirituele component). Spagyrische middelen bieden ons een harmonieuze synergie van fytotherapie (kruidengeneeskunde), homeopathie, aromatherapie en mineralen-therapie.
Toepaspaar bij zowel acute als chronische klachten.
Ze zijn niet alleen toe te passen bij acute en chronische klachten, ook zijn ze bijzonder geschikt voor preventieve doeleinden. Toe te passen op lichamelijk, emotioneel, energetisch en spiritueel gebied vanwege hun helende en transformerende werking.

Reflexzonetherapie(voet/oor/hand)
Op de handen, voeten en oren bevinden zich reflexzones die corresponderen met de organen en klieren in het lichaam. Door deze met duim en vingers te bewerken, verbetert de doorbloeding van op die plekken in het lichaam. Niet alleen goed voor volwassenen, maar ook voor (kleine) kinderen. De therapie werkt voor zowel acute als chronische klachten.

Total Reset methode
Met spiertesten worden voedings-, inhalatie-, of contact-allergie of –intolerantie opgespoord. Total Reset is een combinatie van vele verschillende therapieen waarbij het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt aangesproken.

(Natuur)Voedingstherapie
Dit is een verzamelnaam voor therapieën die (natuurlijke) voeding als invalshoek hebben om de gezondheid te herstellen. Gebruikmakend van de Chinese, westerse en Ayurvedische constitutieprincipes worden naast de voeding ook leefstijlrichtlijnen meegegeven

Voedingstherapie kan zodoende worden ingezet bij een groot aantal ziekten, waarbij kan worden gedacht aan hoge bloeddruk, atherosclerose (aderverkalking), ziekte van Crohn, colitis ulcerosa, andere darmklachten, diabetes, reumatische aandoeningen, jicht, fibromyalgie, geestelijke klachten e.d.

VA Aquera Stem en EEG analyse
Stichting Aquera heeft een innovatieve softwareoplossing ontwikkeld die patronen in stem- en hersenfrequenties meet en deze vertaalt naar verschillende gradaties van persoonlijk, emotioneel en psychisch welzijn.

Ieder mens heeft een unieke stem, net als je unieke vingerafdruk. Dit kan inzicht geven op zowel emotioneel, fysiek en energetisch vlak, als ook in je patronen, persoonlijkheid, onbewust gedrag, je hersenen en je DNA.

Met behulp van geavanceerde computertechnologie kan de Aquera-software vocale trillingen en hersengolven verbinden met emoties. Het systeem identificeert en bepaalt de onderliggende emoties door de vocale of hersengolfinvoer te relateren aan de algoritmen van specifieke processen in verschillende delen van de hersenen.

Zodra de analyse is voltooid, is het mogelijk om het emotionele evenwicht te herstellen met behulp van gepersonaliseerde geluidsfrequenties (geluidsbalans).

Aquera innovatieve technologie link naar video

Hoe werkt het Aquera Systeem:

 Lichaamsgerichte integratieve psychotherapie
Soul Body Fusion  


Algemene voorwaarden

26-01-2023
Disclaimer
Privacy
Copyright © Global Goals 2009