Home Therapieën Werkwijze De therapeut Zorgverzekering Tarieven Contact
  
Aromatherapie Een natuurgeneeskundige behandeling heeft een beter resultaat met een gezonde voeding. Dit hoeft zeker niet altijd streng te zijn, "dat men niets mag". Integendeel zelfs. Vaak zullen eenvoudige maatregelen er al snel toe bijdragen dat u zich beter gaat voelen. Individueel afgestemde voedingsadviezen zullen meestal deel uitmaken van de therapie. Daarbij wordt rekening gehouden met uw klachten, behoeften, leeftijd, werkzaamheden, mogelijk aanwezige allergieën of intoleranties voor voedingsmiddelen of bestanddelen.
 
Het belang van gebruik van gezonde voeding spreekt min of meer voor zich, gezien de invloed van de voeding op het functioneren van het menselijk organisme en daarmee op onze gezondheid. Voeding levert rechtstreeks energie aan het lichaam door de omzetting van voedingsstoffen in warmte.
Natuurlijke voedingsmiddelen hebben via de plant lichtenergie omgezet in bio-energie (biofotonen), die rechtstreeks door het organisme kan worden benut, waardoor het energieniveau kan stijgen.
 
Met gerichte voedingsadviezen wordt ernaar gestreefd het lichaam van optimale hoeveelheden voedingsstoffen te voorzien, om zodoende ziekteprocessen gunstig te beïnvloeden en de gezondheid te bevorderen. Basisvoedingsstoffen zijn eiwitten, koolhydraten en vetten. Aanvullende voedingsstoffen bestaan uit vitaminen en mineralen, sporenelementen, enzymen en aminozuren.
 
Naast de keuze voor gezonde, bij voorkeur natuurzuivere voeding is het van belang voeding in de juiste verhouding te gebruiken. Daarmee wordt gedoeld op het toepassen van geschikte voedselcombinaties en toezien op het bewaren van het zuur-base evenwicht in de voeding.
 
Voedingstherapie kan zodoende worden ingezet bij een groot aantal ziekten, waarbij kan worden gedacht aan hoge bloeddruk, atherosclerose (aderverkalking), ziekte van Crohn, colitis ulcerosa, andere darmklachten, diabetes, reumatische aandoeningen, jicht, fibromyalgie, geestelijke klachten, etc.
Daarnaast is voedingsadvies een van de pijlers bij het op verantwoorde wijze doen slagen van een afslankkuur.

Bachbloesemtherapie
Biofarmacotherapie
Darmsaneringstherapie
Dr. Schüssler Celzout
Energetische heelwijze
Fytotherapie
Gastro-Intestinale therapie
Gesprekstherapie
Kinesiologie
Lichaamstherapie
MIR Methode
Psychologische kinesiologie
Relaxatietherapie
Schröpfkopfmassage
Tachyon
VoedingstherapieAlgemene voorwaarden

01-09-2014
Disclaimer
Privacy
Copyright © Global Goals 2009