Home Therapieën Werkwijze De therapeut Zorgverzekering Tarieven Contact
  
Aromatherapie Leven met geest en lichaam in een ontspannen toestand is van nature ons recht. Door onze huidige snelle manier van leven, zijn we dit helaas vergeten.
Stress is een alledaags verschijnsel. Gezonde stress hoort bij ons gezond functioneren. Stress moet er zijn, het is primair een levensreddend mechanisme.
Het moet echter beheersbaar blijven. Als we erin blijven hangen, als we voortdurend onder druk staan, raakt het stressmechanisme ontregeld. Er ontstaat spanning op de spieren, de organen en klieren. “Onze batterij” wordt steeds leeggezogen en er vindt afbraak plaats van het lichaam. Hierdoor ontstaan geleidelijk functiestoornissen en op termijn mogelijk orgaanstoornissen, zoals een maagzweer.
 
Door middel van gebruik van diverse ontspanningstechnieken wordt op een natuurlijke wijze gestreefd naar harmonie met de eigen natuur. Doel hiervan is het tot stand brengen van evenwicht tussen - linker- (stressmechanisme) en rechter hersenhelft (ontspanningsmechanisme) - sympathisch en parasympathisch zenuwstelsel.

Dit is noodzakelijk om lichamelijk en geestelijk in evenwicht te kunnen zijn.

Daarvoor worden (in combinatie) de volgende technieken toegepast:
- spierontspanningsoefeningen
- ademhalingsoefeningen
- fixatie
- concentratie
- visualisatie
- autosuggestie.
 
Ontspanning reguleert de klacht, doch het spreekt vanzelf dat er verder aandacht en onderzoek naar de oorzaken van stressfactoren nodig is om te voorkomen dat de problemen zich herhalen.

Bachbloesemtherapie
Biofarmacotherapie
Darmsaneringstherapie
Dr. Schüssler Celzout
Energetische heelwijze
Fytotherapie
Gastro-Intestinale therapie
Gesprekstherapie
Kinesiologie
Lichaamstherapie
MIR Methode
Psychologische kinesiologie
Relaxatietherapie
Schröpfkopfmassage
Tachyon
Voedingstherapie


Algemene voorwaarden

01-09-2014
Disclaimer
Privacy

Copyright © Global Goals 2009