Home Therapieën Werkwijze De therapeut Zorgverzekering Tarieven Contact
  
Aromatherapie
Aromatherapie is een oude zeer doeltreffende holistische geneeswijze, die gebruik maakt van etherische oliën om de levenskracht en het zelfgenezende vermogen van het lichaam op te wekken en te versterken. Het is een natuurlijke geneeswijze, die als ze met respect, kennis en inzicht wordt gebruikt, mensen gezond kan maken en houden, op een veilige, niet giftige en niet verslavende manier. Aromatherapie kan altijd. Het is voor iedereen geschikt. Voor mensen van alle leeftijden, van jong tot oud. Het is een doeltreffende geneeswijze voor allerlei klachten. Het versterkt onze eigen natuurlijke afweer en levenskracht, waardoor we bestand zijn tegen allerlei kwalen en kwaaltjes.
Aromatherapie wordt ingezet bij klachten als eczeem, spierpijn, gewrichtspijn, huidproblemen, problemen met de spijsvertering, lymfestuwing e.d. Bij stress gerelateerde klachten zoals depressie, verdriet, slapeloosheid en angst kan aromatherapie eveneens worden ingezet.

De behandeling
De aromatherapeutische behandeling wordt geheel op de persoon afgestemd. Eerst wordt een combinatie van oliën gekozen die heel persoonlijk is. Daarnaast wordt er gekeken welke behandeling er nodig is, dit kan o.a. zijn:
- Aromatherapeutische massage. Een massage verbetert de bloedsomloop, bevordert de spijsvertering en door de beïnvloeding op het lymfestelsel versnelt massage de verwijdering van afvalstoffen uit het lichaam. Zorgen en spanningen verdwijnen door de  combinatie van gunstige fysieke effecten en het aangename ontspannen gevoel dat de  massage geeft.
- Verstuiving bij luchtweg- en stressgerelateerde klachten.
- Energetische massage. Chakra massage, schoonmaken van de meridianen.
- Produkten voor de thuisbehandeling zoals een lichaamsolie , een heerlijke combinatie van  oliën in de aromalamp of verstuiver.

Aromatherapie is veelal een additieve therapie.

Bachbloesemtherapie
Biofarmacotherapie 
Darmsaneringstherapie
 
Dr. Schüssler Celzout
Energetische heelwijze
Fytotherapie
Gastro-Intestinale therapie
Gesprekstherapie
Kinesiologie
Lichaamstherapie
MIR Methode
Psychologische kinesiologie
Relaxatietherapie
Schröpfkopfmassage
Tachyon
Voedingstherapie


Algemene voorwaarden

01-09-2014
Disclaimer
Privacy
Copyright © Global Goals 2009