Home Therapieën Werkwijze De therapeut Zorgverzekering Tarieven Contact
  

Lichaamsgerichte integratieve psychotherapie

Lichaamsgericht

Bewegings- en massagetherapie
Een mens bestaat niet alleen uit een fysiek lijf. Er is meer aanwezig: gedachten, emoties, sociale contacten enzovoorts.
Tijdens een massage staat niet alleen het lichaam van de mens centraal, maar ook andere aspecten. Dit gebeurt door bijvoorbeeld spontane uitingen van emoties, loslaten van spanningen en ontspannen zijn.

Er wordt blijkbaar meer "aangeraakt" dan het lichaam alleen.

Middels de lichaamstherapie werk ik met volgende onderdelen:
- Klassieke massage (al dan niet met aromatherapie gecombineerd)
- Bindweefselmassage
- Reflexzonetherapie
- Manuele Lymfedrainage volgens Vodder

Psycho sociaal integratieve therapie

Regressietherapie
Regressietherapie brengt mensen in contact met gebeurtenissen uit het verleden om alsnog (traumatische) ervaringen te verwerken. Terugkeren naar een gebeurtenissen in een eerdere fase van de levensontwikkeling. In de meeste gevallen treedt regressie op als afweermechanisme bij het verwerken van negatieve gevoelens of emoties. Dit kan acuut zijn, maar kan ook chronische vormen aannemen. Het verschijnsel kan zowel in gedachtepatronen als in gedrag optreden.

NEI-therapie
NEI staat voor Neuro Emotionele Integratie en draait om communiceren met het onderbewuste. Dat gebeurt onder meer met een spiertest (kinesiologie) die aangeeft, op welke vlakken iemand uit balans is. De methode is erop gericht om onbewuste, onverwerkte emoties naar boven te halen en te verwerken, zonder dat het noodzakelijk is om emoties opnieuw te beleven. Het geeft handvaten om over na te denken en problemen op te lossen.


Complementaire therapievormen
Lichaamsgerichte integratieve psychotherapie
Soul Body Fusion
Algemene voorwaarden

26-01-2023
Disclaimer
Privacy
Copyright © Global Goals 2009