Home Therapieën Werkwijze De therapeut Zorgverzekering Tarieven Contact
  
Aromatherapie Celzouten / mineraalzouten hebben als doel:
Het bevorderen en/of in stand houden van een goede gezondheid.
 
Schüssler mineraalzouten
Dr. Wilhelm Heinrich Schüssler ontdekte tijdens zijn werk als biochemicus de twaalf celzouten. Als hij het lichaam van iemand die zojuist was gestorven cremeerde en daarna de as analyseerde, bestond de as uit nog maar twaalf ingrediënten, de 12 celzouten. Wanneer de ziektegeschiedenis van de overledene bekend was, onderzocht hij of dit van invloed was op de samenstelling van de celzouten. Zo ontdekte Schüssler een verband tussen de klachten waaraan iemand leed en het feit dat een of meerdere celzouten in de as niet of nauwelijks aanwezig waren.
 
Wat zijn celzouten?
Ze bestaan uit specifiek negatief en positief geladen bestanddelen, genaamd ionen. Deze ionen zijn de dragers van de elektrische lichaamsenergie, die vele lichaamsfuncties bepalen zoals de spieractiviteit en de zenuwfunctie. Afhankelijk van de elektrische ladingsverhoudingen binnen en buiten de cellen, vormen zich door de biochemie uit enkelvoudige mineralen minerale verbindingen, ofwel celzouten. Uit de enkelvoudige mineralen calcium en fosfor, vormt zich bijvoorbeeld de verbinding calcium phosphoricum in een sterke verdunning.
 
Tekorten aanvullen
Veelzijdige stoorfactoren onttrekken ons lichaam dagelijks levensnoodzakelijke zouten. Voorbeelden zijn: Electrosmog, onnatuurlijke voeding (industriële- kant- en klare voeding met additieven), te snelle verandering van het milieu, toekomstangst etc. Ieder tekort aan een zout is als signatuur af te lezen in ons gezicht.
 
Indien de 12 celzouten in de juiste verhouding en op de juiste plaats aanwezig zijn in het organisme, is dit optimaal voor de gezondheid. De stofwisseling functioneert niet goed als er een tekort aan celzouten is. En een gebrekkige stofwisseling geeft overbelasting, wat op den duur aanleiding is voor klachten. Als een ziekmakende prikkel, bijvoorbeeld verstoring van de moleculaire beweging door verzuring, een cel treft, dan wordt haar functioneren in eerste instantie versterkt. Zo biedt de cel weerstand aan de prikkel. Maar als zij hierdoor een deel van haar celzouten verliest, dan is zij 'ziekelijk veranderd'. De cel is dan verzuurd door een tekort aan celzouten en vraagt om een aanvulling uit de reserves van het lichaam. Is dat niet meer mogelijk, dan is aanvulling gewenst van de celzouten.
 
Het betreffende celzout wordt in verdunde molecuulvorm als smelttabletjes ingenomen die direct oplossen / smelten in de mond en in de bloedbaan terechtkomen. Ze geven derhalve geen maag– en darmbezwaren.
Via het mondslijmvlies komt het in de bloedbaan en verspreidt het zich snel naar de rest van het lichaam. Volgens Schüssler's theorie komen de celzoutmoleculen bij de zieke cellen en bewerkstelligen ze daar een grote beweeglijkheid van moleculen. Daardoor worden zuren opgelost en afgevoerd en kunnen celvoedende moleculen uit de omgeving aangetrokken worden. Deze kunnen nu beter de zieke cel bereiken en aldaar voor herstel zorgen. Een herstelde cel is weer zelfstandig in staat om zich van gifstoffen of andere overbodige stoffen te ontdoen. Zo stimuleren de aangevulde celzouten de natuurlijke ontgifting van het lichaam en bouwen ze de cellen weer op. In gezonde mensen zijn celzouten in verdunde vorm (/6 of /12) aanwezig. Daarom dient ieder celzout dat wordt toegediend, verdund te worden zodat het de gezonde cellen niet verstoort en toch de aanwezige verstoringen kan oplossen. Als lichaamseigen stoffen, vormen de celzouten een risicovrije therapie, zonder bijwerkingen.
 
Mensen en dieren
Bij dieren kan er zeer goed gewerkt worden met de celzouten gegeven door het voer en/of als gel aangebracht op de aangedane plek. Het inzetten van celzouten werkt in het algemeen conditie verhogend. Klachten, zeker chronische klachten, zijn dan ook een gevolg van een verminderde algemene conditie.
 
Voeding is erg belangrijk bij een celzouttekort. Bij een gebrek aan Calcium Fluoratum (celzout nr. 1) kan men dit mineraal uit knoflook, zemelen, pruimen, rabarber, spinazie, bruine rijst en uien halen.
Bij een tekort aan Ferrum Phosphoricum (nr.3) kan men weer meer bonen, bramen, dadels, aardbeien en nog een flink aantal voedingsmiddelen extra nemen, waardoor het lichaam weer Ferrum Phosphoricum vormt. Bij een biotensortest of spiertest kan aangetoond worden welke celzouten iemand nodig heeft.
Daarnaast kan op klacht en via de astrologie (sterrenbeeld) gekeken worden of er een tekort is aan bepaalde celzouten. Tevens zal dan aangegeven worden welke voedingsmiddelen daarbij horen.

De orginele celzouten zijn supplementen (gezondheidsproduct). Ondanks dat ze sterk verdund zijn, zijn het geen homeopathische middelen omdat celzouten worden gewreven in plaats van geschud, zoals bij homeopathie. C
elzouten zijn lichaamseigen stoffen, waardoor Celzouttherapie volgens dr. Schüssler een risicovrije therapie is, zonder bijwerkingen en daarom zeer geschikt voor zelfmedicatie voor jong en oud, mens en dier.

Bachbloesemtherapie
Biofarmacotherapie 
Darmsaneringstherapie
Dr. Schüssler Celzout
Energetische heelwijze
Fytotherapie
Gastro-Intestinale therapie
Gesprekstherapie
Kinesiologie
Lichaamstherapie
MIR Methode
Psychologische kinesiologie
Relaxatietherapie
Schröpfkopfmassage
Tachyon
Voedingstherapie


Algemene voorwaarden

01-09-2014
Disclaimer
Privacy
Copyright © Global Goals 2009