Home TherapieŽn Werkwijze De therapeut Zorgverzekering Tarieven Contact

tijdens mijn zwangerschap mijn hele fysieke- , hormonale- en emotionele systeem onderuit gehaald. In mijn zoektocht naar bewustwording en genezing heb ik verschillende therapieŽn ondergaan, welke ik later als opleiding ben gaan volgen. Uit de ervaringen en de kennis die ik in de loop van 20 jaar heb opgedaan, ben ik een praktijk voor complementaire levensbegeleiding gestart, om zodoende mensen te helpen in hun zoektocht naar bewustwording en genezing. Daar klachten vaak een manifestatie in het fysieke zijn en niet op zichzelf staand, ga ik met een holistische visie te werk. Het lichaam verbinden met alle andere niveaus van het menszijn.

In de "holistische" visie staan dus volgende niveaus centraal van het menszijn: fysiek, mentaal, emotioneel, sociaal en spiritueel. Natuurgeneeskunde is een holistische geneeswijze die genoemde niveaus met elkaar verbinden en onderling beÔnvloeden. Vanuit deze visie kunnen ziekte en lichamelijke klachten niet meer worden gezien als op zichzelf staande verschijnselen. Het zijn uitingsvormen die zich ook op andere niveaus afspelen. Ziekte is hierbij een onderdeel van het levensverhaal van de mens.

Per kalenderjaar is men vanuit de beroepsvereniging verplicht 12 dagdelen nascholing te volgen, zodat het niveau gewaarborgd blijft. De te volgen scholing moet vanuit de eis van de RBCZ en de VBAG voldoen aan het HBO niveau.

Ik ben aangesloten bij de VBAG, de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze.

De stichting RBCZ is een overkoepelende organisatie die beroepsbeoefenaren in de complementaire zorg (artsen en therapeuten op HBO-niveau) certificeert en registreert.

RBCZ behartigt de algemene belangen van de aangesloten beroepsbeoefenaren in de complementaire zorg en is een onafhankelijke intermediair tussen beroepsorganisaties, de zorgverzekeraars en cliënten.

Alleen therapeuten op Hbo-niveau en artsen binnen de complementaire zorg worden geregistreerd in het openbare register van RBCZ.Terug naar boven


Algemene voorwaarden

01-01-2014
Disclaimer
Privacy

Copyright © Global Goals 2009